Részletek
A mangó vércukorszint csökkentő hatását kimutatták elhízott személyekben. Rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük az elhízás és annak következményeként kialakuló betegségek (például kettes típusú cukorbetegség) kialakulását.
A mangó étvágycsökkentő hatása a zsírsejtek által termelt leptin és adiponektin hormonokra gyakorolt hatása révén érvényesül.
Természet Áldása gránátalma-mangó gyümölcsléRendszeres fogyasztása a vér HDL koleszterin szintjét pozitívan befolyásolja. A HDL koleszterin az ún. „védő”-koleszterin, az érfalban már lebomlott koleszterint visszaszállítja a májba, ahol lebomlik, ezáltal részt vesz az érfal védelmében.
A gránátalma (punica granatum) az egyik legrégebb óta ismert gyümölcs. Lombhullató fa vagy bokor. A punicaceae család tagja. Őshonos Indiában a Himalaya területén és Iránban. Nagy mennyiségű flavonoidot ( mint pélául antociánt) tartalmaz. Káliumban, kalciumban és C-vitaminban gazdag. Évszázadokon keresztül használták gyógyítás céljából, „a természet erejének” tartották.
Eredetileg parazitás és mikrobiális fertőzések, fekélyek, hasmenés, vérhas, és légúti megbetegedések kezelésének céljából alkalmazták. Napjainkban számos tanulmány számol be a gránátalma antioxidáns, gyulladáscsökkentő, antiaterogenikus ( érfalban lerakódást gátló), antidiabetikus (vércukorszint csökkentő) és antikarcinogén(rákellenes), antivirális (vírusellenes) és antibakteriális( baktériumellenes) tulajdonságairól. A gránátalma szív- és érrendszeri védőhatása elsősorban magas antioxidáns-tartalmának köszönhető. Fogyasztása segít megelőzni az érelmeszesedést.
Számos fitokemikáliát tartalmaz, melyek közül néhány együttesen antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatást gyakorol a daganatos sejtekre. A gyümölcsben az egyenként is erős antioxidáns típusú vegyületek együttes hatása érvényesül a szabad gyökök ellen. A gránátalma összetevőinek köszönhetően gátolja a rák kezdeti kialakulásában létrejövő DNS károsodást. Rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk a különböző daganatok megelőzéséhez elsősorban : mell-, prosztata-,vastagbél-,máj-,tüdő-,bőr-,húgyhólyagdaganat, leukémia.
A benne található ellagsav a legújabb kutatások szerint a csontok sűrűségét és térfogatát növeli, amely a napjainkban járványszerűen terjedő csontritkulás megelőzésében fontos szerepet tölt be. A gránátalma antioxidáns tulajdonságának több mint 50%-ért a punicalagin felel, amely egyedül a gránátalmában található meg. Rosttartalma a szénhidrát-és zsíranyagcserére fejti ki hatását. Csökkenti az éhségérzetet, növeli a jóllakottság érzetét, csökkentik a koleszterinszintet és a bélműködést is pozitívan befolyásolják.
A gránátalma-mangó gyümölcslében a két gyümölcs egészségre gyakorolt pozitív hatása együttesen érvényesül. Fogyasztásával hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez és a krónikus betegségek kialakulásának megelőzéséhez.
100 ml termékben:
Energia :245 kJ /58 kcal
Zsír:0 g
amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát:14,2 g
amelyből cukrok:13,0 g
Fehérje: 0,2 g
Só: 0,01 g